8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:52

Începe EVALUAREA la clasa a IV-a

spot_img

Toţi elevii claselor a IV-a susţin începând de miercuri, în premieră, evaluarea naţională

elevi

Peste 190.000 de elevi de clasa a IV-a susţin începând de miercuri evaluarea naţională. Prima probă este cea de limba română, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Evaluarea naţională va continua, joi şi vineri, cu probele de matematică şi, respectiv, limbă maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale).

Fiecare probă este scrisă şi are durata de 60 de minute.

Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se trec în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar“, au precizat oficialii MEN.

La nivel naţional, vor fi evaluaţi peste 193.000 de elevi de clasa a IV-a, dintre care 14.000 de elevi din Capitală.

Şi elevii claselor a II-a şi a VI-a vor fi evaluaţi anul acesta, tot în premieră.

Rezultatele obţinute nu se trec în catalog.