12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:19

Începe evaluarea diplomaților. Premierul cere și nominalizarea urgentă a ambasadorului în Israel

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, o scrisoare prin care îi cere nominalizarea urgentă a ambasadorului României în Israel, dar și evaluarea personalului diplomatic (ambasadori, consuli).

De altfel, la congresul extraordinar organizat săptămâna trecută, președintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut ministrului de externe să facă, foarte rapid, o propunere pentru funcţia de ambasador al României în Israel. Dragnea a declarat că „este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă”.

Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea din ce în ce mai mare pe care statul Israel o are faţă de România şi în acest context îl rog pe ministrul de externe ca foarte rapid, foarte rapid să transmită primului ministru şi preşedintelui României propunerea pentru ambasador în Israel din partea României. Este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă”, a spus Dragnea.

Surse politice citate de stiripesurse.ro  au precizat că, în același timp, Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare și către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, prin care solicită evaluarea tuturor atașaților comerciali.

R.D.