9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 12:22

Începe Electric Castle. Participarea este impresionantă

spot_img

200.000 de tineri din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi să ajungă în inima Transilvaniei unde peste doar câteva ore începe celebrul festival Electric Castle.

Peste 250 de artişti vor urca pe scena Electric Castle în cele 5 zile de festival. Printre cei mai aşteptaţi sunt Limp Bizkit, Thirty Seconds to Mars, Natasha Digs şi Ugly Austronaut.

În comuna Bonţida din Cluj, peste 5 hectare de teren sunt dedicate publicului care şi anul acesta se anunţă numeros şi dornic de distracţie.

Tehnologia și arta secolului XXI vor îmbrățișa arhitectura de secol XV.

Opt artiști de renume din Japonia, S.U.A și Europa, dar și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj au lucrat împreună la instalațiile new media. Vor fi efecte de laser, holograme, proiecții imersive de video mapping, noi perspective create matematic și o serie de experiențe multimedia ce vor conferi o nouă dimensiune a Castelului Banffy.

Toate persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit și zone special rezervate lor. În plus, în acest an, la porțile de acces în festival, precum și la zona Info Point, vor fi prezenți specialiști în limbajul mimico-gestual. Astfel, va fi prezentă cea mai cunoscută interpretă de limbaj mimico-gestual din lume: Amber Galloway Gallego. Aceasta va „traduce” toate cântecele artiștilor care vor concerta pe scena principală a festivalului şi, mai mult decât atât, va fi şi o descriere vizuală a ritmurilor și frecvențelor muzicale, în funcție de instrumente.

Aul acesta, festivalul va fi unul eco. De la ambalaje de mâncare până la sticle de băutură, totul se va recicla. Organizatorii au lansat şi o provocare. Pentru fiecare recipient din plastic aruncat în staţiile de colectare selectivă, un leu va ajunge la renovarea castelului.

Localnicii şi-au pus deja curţile şi casele la dispoziţia participanţilor. O cameră costă 80 de lei, iar cei care au corturi, pot sta în curte, pentru 25 de lei pe zi.