1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:55
No menu items!

Încep explicațiile în cazul diferențelor uriașe de note la contestații. La Galați, o elevă a luat 3 pentru că au fost încurcate lucrările!

spot_img

I-au trecut nota pe altă lucrare. Asta a pățit o elevă din Galați, la Evaluarea Națională, care s-a ales cu un 3 la Matematică, iar în urma contestaţiei a obţinut nota 8,25.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, Daniela Marchitan, verificările în acest caz au fost începute după ce Comisia județeană a făcut o sesizare.

“Am primit o sesizare de la Comisia judeţeană de evaluare a judeţului Galaţi, care ne-a sesizat o diferenţă foarte mare de punctaj, de la nota 3 la nota 8,25. După ce am primit lucrările din centrul zonal de contestaţii, am început cercetările. Comisia judeţeană a mers în centrul nostru de corectare, am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat şi celelalte lucrări din centru şi am descoperit că la lucrarea cu numărul 2.012 a fost trecută nota lucrării cu numărul 2.013. Practic cele două note au fost trecute inversat pe lucrări”, a declarat Daniela Marchitan.

Inspectorul general a precizat că s-au făcut toate demersurile pentru notarea corectă a elevilor.

“Am sesizat comisia naţională de Evaluare Naţională, am explicat ceea ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori evaluatori şi aşteptăm rezoluţia comisiei naţionale pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie şi de a pune corect cele două medii copiilor”, a adăugat Marchitan.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Evaluare Naţională, cei doi profesori riscă acum să nu mai fie primiți în comisiile de corectură la examenul de Evaluare Naţională.

                                                                                                                   Adina Silav