26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:30
No menu items!

Incendiul de la Spitalul de Copii Iași. A fost finalizată ancheta ISU. De la ce a pornit focul

spot_img

Comisia de anchetă în cazul incendiului izbucnit la data de 22 iunie la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi a formulat două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric şi efectul termic al curentului electric.

„Analizând toate circumstanţele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric şi efectul termic al curentului electric”, a transmis ISU Iaşi.

Potrivit sursei citate, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea sau autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.

În prezent „unitatea medicală deţine aviz de securitate la incendiu pentru modernizare şi reparaţii capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizaţia de securitate la incendiu”.

Pentru stingerea incendiului izbucnit  la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași,  în cursul zilei de 22 iunie, au intervenit peste 30 de pompieri. S-a constatat că incendiul s-a manifestat la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou.

Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienţi-copii şi 18 adulţi – părinţi şi cadre medicale, nefiind înregistrate victime.

                                                                                                                   Adina Silav

FOTO Declarație uluitoare după incendiul de la Spitalul de Pediatrie din Iași. “Nu se știe pe unde trece instalația electrică”