23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:26
No menu items!

Incendiu violent. Sute de locuitori evacuați. Pompierii intervin cu greutate. UPDATE

spot_img

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, în orașul Orăștie, la o fabrică de uleiuri, zeci de pompieri intervenind în zonă.

Sute de localnici au fost evacuați, după ce o fabrică de uleiuri a luat foc. Mai multe adăposturi civile au fost puse la dispoziție pentru locuitorii orașului Orăștie, în urma incendiului devastator care se întinde pe câțiva mii de metri pătrați. Una dintre locații este Sala Sporturilor din localitate.

Exploziile se produc la interval de 1-2 minute, iar pompierii nu reușesc să intervină momentan. Aceștia se află la câțiva zeci de metri de locul incendiului și nu riscă încă să intervină.

Până la această oră au fost înregistrate cinci victime, dintre care una de 27 de ani are arsuri pe o suprafață mare a corpului și probleme grave de respirație.

Firma care deține depozitele de uleiuri a fost amendată anul acesta pentru nerespectarea condițiilor pentru protecția mediului, dar și pentru procedurile de prevenire a incendiilor, potrivit prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszely. 


UPDATE

Pompierii din judeţele Hunedoara, Alba, Gorj şi Sibiu pentru stingerea incendiului, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara anunţă că a fost redusă aria afectată de foc.

Potrivit unui comunicat de presă, efectivele sporite de pompieri din judeţul Hunedoara şi echipajele sosite în sprijin din judeţele Alba, Gorj şi Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, intervin, pe timpul nopţii, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere. „Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu şi la stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială”, informează ISU.

Totodată, pe timpul nopţii efective de jandarmi se vor afla în zona locuinţelor din care a fost evacuată populaţia, precum şi în zona Sălii de sport din Orăştie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate. „Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou, din apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor au preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la Sala de sport din municipiul Orăştie”, arată sursa citată.

Agenţia pentru Protecţia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calităţii aerului. Operaţiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână şi după lichidarea incendiului.

Andrei Tudor

FOTO: Antena 3