9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 1:33

Incendiu uriaș la o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova. Doi muncitori, în stare gravă. Ministerul Sănătății pregătește transferul acestora în străinătate

Un incendiu violent a cuprins luni seara o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova. Doi muncitori au încercat, în primele momente, să stingă flăcările și au suferit arsuri extrem grave, pe o suprafață de 60-70% din suprafața corpului. Ministrul Sănătății a transmis că în aceste momente se urmează procedura pentru transferul victimelor în străinătate, potrivit Mediafax.

Răniții sunt angajați ai societății și au 53 respectiv 59 de ani. Au încercat să stingă incendiul însă focul a devenit extrem de violent din cauza produselor petroliere depozitate.

“Se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a transmis luni seara Ministerul Sănătății.

Pericolul unei explozii a fost uriaș deoarece în imediata apropiere a halei se aflau 3 tancuri cu câte 20 de tone de combustibil. Pompierii au reușit să localizeze incendiul și să înlăture pericolul unei deflagrații.