2.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 16:25
No menu items!

Incendiu uriaș în Buzău. Aproximativ 200 de persoane sunt evacuate

spot_img

Un incendiu extrem de violent a izbucnit marți seara în Buzău. O hală a unui depozit comercial a luat foc, iar autoritățile se pregăteasc la acestă oră să evacueze aproximativ 200 de persoane. 

Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert de producerea incendiului. „Incendiu deșeuri materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitați/ocoliți zonele expuse, închideți geamurile locuințelor, accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DGU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre situația produsă”, se arată în mesaj. 

Fumul este extrem de dens și se observă de la zeci de kilometri. În zonă, pompierii intervin cu 20 de autospeciale, iar în urmă cu puțin timp s-a cerut suplimentarea acestora cu încă trei. 

Pentru că în depozit  se afla mai mulţi recipienţi cu combustibil, ISU Buzău a decis din motive de siguranță, evacuarea a cel puțin 200 de persoane care locuiesc în apropierea halei.

Zona din jurul societăţii comerciale a fost izolată de pompieri, aceştia evacuând mai multe butelii cu oxiacetilenă, depozitate în perimetrul incendiului. Totodată, au fost oprite gazele şi energia electrică în zona străzii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate în apropiere.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa 3.000 metri pătraţi, iar măsurile de suplimentare a forţelor au fost necesare având în vedere cantitatea mare de material combustibil şi intensitatea arderii.

Din informaţiile existente, nu ar fi persoane care să fi fost surprinse de către întinderea focului.

 

Vezi video aici: