5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:44
No menu items!

Incendiu puternic la un depozit angro din Gheorgheni (Harghita)

spot_img

incendiu-depozit

Un incendiu puternic s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, la un depozit angro din Gheorgheni (județul Harghita), focul distrugând sau deteriorând produse electrocasnice şi alimentare de pe o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la un depozit angro din Gheorgheni, la intervenţie fiind trimise două echipaje de la detaşamentul de pompieri din localitate, cu două autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, la sosirea pompierilor hala de depozitare, cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, era inundată de fum, intervenţia fiind îngreunată și de temperaturile ridicate degajate, şi de cantitatea mare de produse depozitate. Protejaţi cu măşti cu oxigen, pompierii au acţionat în paralel pentru localizarea şi stingerea incendiului şi pentru evacuarea bunurilor depozitate în hala cuprinsă de flăcări. “A fost o intervenţie dificilă din cauza fumului dens, a temperaturilor foarte ridicate şi a cantităţii mari de marfă aşezată pe rafturi metalice înalte de 2,20 metri”, a precizat Alina Ciobotariu, citată de Mediafax.

Echipajelor aflate la locul incendiului li s-a alăturat şi Garda de Intervenţie a ISU Harghita, flăcările fiind lichidate după apoximativ două ore şi jumătate.

Reprezentantul ISU a mai precizat că în incendiu au ars complet calculatoare, produse electrocasnice, jucării, lumânări, produse alimentare şi băuturi alcoolice de pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, fumul şi căldura deteriorând, de asemenea, marfa stocată pe alţi 500 de metri pătraţi.

Pompierii nu au putut stabili deocamdată cauza incendiului, valoarea pagubelor fiind, de asemenea, în curs de evaluare. Proprietarul depozitului angro va putea recupera o parte din pagubele provocate de incendiu,  pentru că avea asigurare atât pentru clădire, cât şi pentru marfa depozitată în interiorul acesteia.

R.D.