0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:40
No menu items!

Incendiu puternic la sediul unei primării din Argeș. Focul ar fi fost pus intenționat

spot_img

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti. Din primele informații, focul ar fi fost pus intenţionat. A fost deschis dosar penal pentru distrugere.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 03.00, mai multe autospeciale de stingere intervenind la faţa locului. La sosirea pompierilor ardeau sediul primăriei şi două anexe ale acesteia.

“Incendiul s-a manifestat violent la etajul 1 al primăriei şi acoperişul acesteia, o magazie de lemne, o încăpere dintr-o anexă şi generalizat la o altă anexă unde era arhiva primăriei şi alte birouri. Nu au fost victime. În interiorul construcţiilor au ars şi documente”, au anunţat reprezentanţii ISU Argeş.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere. Au ars două clădiri separate, iar pompieri au găsit de jur împrejurul clădirilor o cantitate mare de motorină.

La intervenţie au participat şase autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Alimentarea cu apă s-a făcut în navetă de la un hidrant care se află la câţiva kilometri distanţă.

Poliţiştii din Argeş au deschis, luni, un dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului care a afectat sediul Primăriei Beleţi-Negreşti.

„În noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la corpul nou al clădirii administrative a comunei Beleţi-Negreşti. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO:arges-stiri.ro