18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:18
No menu items!

Incendiu puternic la o școală din Gorj. Elevii au fost evacuați

spot_img

Cei 26 de elevi ai unei şcoli primare din comuna Săcelu, judeţul Gorj, au fost evacuaţi, luni, din unitatea de învăţământ, în urma unui incendiu. Acoperişul a luat foc, iar clădirea s-a umplut de fum.

Reprezentanţii şcolii susţin că incendiul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit, după ce iniţial a fost înregistrată o pană de curent.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au înregistrat victime şi nu există pericol de extindere a flăcărilor la gospodăriile cetăţenilor.

”Nu sunt victime. Copiii sunt în siguranţă. Au fost evacuaţi în curtea şcolii, după care au fost preluaţi de părinţi. Cei care merg cu microbuzul au fost transportaţi acasă. S-a întâmplat la sfârşitul orelor de curs, pe la ora 11.40. Doamna învăţătoare de la structura respectivă a simţit un miros de fum, a mers şi în cancelarie, i s-a părut că este de la o imprimantă, după care a ieşit în curte şi a văzut în partea dreaptă a instituţiei focul la acoperiş. Cu puţin timp înainte avusese loc o pană de curent şi probabil a fost un scurtcircuit. Aşteptăm rezultatul pompierilor. Avem centrală pe lemne. Avem 12 copii în clasele I-IV şi 14 de grădiniţă”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Săcelu, Elena Docuță, citată de Mediafax.