5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 2:07
No menu items!

FOTO/ Incendiu puternic, cu degajări mari de fum, pe centura Bucureștiului, la un depozit cu frigidere vechi. A fost emis un mesaj RO-Alert

spot_img

Un incendiu de proporţii, cu degajări mari de fum, a izbucnit, duminică dimineață, în Popești Leordeni, în zona Șoselei de Centură, aproape de intersecția cu Șoseaua Olteniței din București. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.

Incendiul s-a declanșat la o hală de depozitare, unde sunt stive de materiale electrocasnice, în special frigidere. Este afectată o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați.

“Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere etc.) depozitate în curtea unui operator economic din zona Șoseaua de Centură. Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și au afectat inclusiv halele de depozitare. Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți”, a transmis ISU București-Ilfov.

Populației i s-a cerut, în mesajul RO-Alert, să părăsească zona incendiului sau să o ocolească și să elibereze străzile pentru a facilita accesul mașinilor de intervenție.

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că dipozitivul care intervine la incendiu a fost suplimentat. Acţionează deja 20 de autospeciale, alte patru fiind în drum spre locul intervenţiei.

”În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimenteaza de la 2 km distanţă. Aceasta este de fapt cea mai mare problemă a intervenţiei. Important este că până în acest moment nu sunt persoane rănite”, a declatat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestuia, angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului.

”Exista un pericol foarte mare, au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le aveau la dispoziie, însă acest lucru, evident, nu a fost posibil”, a mai precizat reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov.

                                                                                                                Adina Silav