1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:50
No menu items!

Incendiu în Penitenciarul Rahova. ANP a făcut precizări în acest caz, doar după ce informațiile au apărut în presă

spot_img

11 gardieni de la Penitenciarul Rahova au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon şi au primit îngrijiri medicale la Spitalul Universitar București, după ce, duminică seară, un deţinut şi-a incendiat celula. Bărbatul – care era singur în celulă – a fost şi el transportat la spital.

Incidentul a avut loc duminică seară, la ora 22.00, pe o secţie de detenţie de la Penitenciarul Rahova din Capitală, dar Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) l-a făcut public abia luni, după ce informațiile au fost furnizate Antena 3 de soția unuia dintre cei 67 de deținuți evacuați din secția în care s-a produs incendiul.

“S-a intervenit de urgenţă pentru stingerea incendiului. Au fost evacuaţi alţi 67 de deţinuţi, pentru a preveni alte evenimente. Ca urmare a acestui incident, deţinutul care a provocat focul a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova pentru examinare, iar ulterior internat la un spital din reţeau Ministerului Sănătăţii. 11 angajaţi ai penitenciarului au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt internaţi la acest moment”, a declarat un ofiţer de presă de la ANP pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, starea deţinutului şi a celor 11 gardieni este stabilă.

Reprezentanţii Penitenciarului Rahova susțin că au informat judecătorul de supraveghere, dar şi poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală, pentru continuarea cercetărilor declanșate în acest caz.

Deținutul se afla la Penitenciarul Rahova în tranzit și urma să fie transferat în alt penitenciar, potrivit Antena 3. Deținutul era condamnat pentru tâlhărie și i s-a permis să fumeze în celulă, de aceea avea la el o brichetă cu care, inițial, a dat foc saltelei de pe patul din celulă.

R.D.