12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:26
No menu items!

Incendiu la un depozit de deşeuri de pe platforma Aro Câmpulung, unde sunt și cianuri

spot_img

incendiu-depozit

Zeci de pompieri intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale reciclabile şi deşeuri de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel, unde sunt depozitate inclusiv deşeuri chimice.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a cuprins acoperişul unei hale de depozitare cu o  suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului acţionează peste 30 de pompieri, cu trei autospeciale, fiind trimisă şi o ambulanţă SMURD. “Este un depozit de materiale reciclabile şi deşeuri care aparţine unei firme cu acest profil de activitate şi arde acoperişul halei pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. La faţa locului sunt trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, însă hala are două etaje şi probabil că va fi necesară şi intervenţia cu autoscară, dar şi cu alte maşini” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, la momentul izbucnirii incendiului în hală nu lucra nimeni.

La rândul lui, prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a precizat că în depozitul cuprins de flăcări sunt şi deşeuri chimice, inclusiv cianuri, şi că la faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, pentru “a face o evaluare”. “Sunt depozitate acolo 3.700 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv cianuri. Această firmă a fost amendată recent de Garda de Mediu cu 100.000 de lei, iar comisarii de mediu au cerut firmei să remedieze problemele privind depozitarea substanţelor chimice, având termen în acest sens până în 13 octombrie”, a afirmat prefectul.

Și primarul din Câmpulung Muscel a precizat că în depozit există şi 35 de kilograme de cianuri. “Noi suntem mobilizaţi să stingem incendiul şi sperăm sa nu fie efecte din cauza fumului. Din raportările pe care le am, în depozit ar exista şi 35 de kilograme de cianuri”, a declarat primarul Călin Andrei.

Săptămâna trecută, 40 de locuitori din apropierea depozitului de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel au înaintat o petiţie Consiliului Local Câmpulung Muscel în care reclamă că de câteva luni au sesizat mirosuri de substanţe chimice şi suspectează că în depozitul administrat de o firmă din Iaşi sunt deşeuri toxice care le pun sănătatea în pericol.

R.D.