32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 19:01
No menu items!

Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava. Au fost evacuați peste 300 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi

spot_img

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale. În total, 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, au fost evacuați, fără a se înregistra victime.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecţiuni”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

”Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fata locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, au precizat inițial oficialii ISU Suceava.  

Potrivit acestora, incendiul a pornit de la un salon al Secţiei Ginecologie și s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum. 

Prioritatea a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul IV până la etajul IX. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava.  

Pompierii au precizat că 40 de pacienţi au fost evacuați de la etajul IV, cel la care a izbucnit incendiul.  

„Incendiul a fost lichidat în 10 minute, dar a fost nevoie de decopertat tot tavanul fals din proximitate pentru identificarea focarelor ascunse”, a mai precizat ISU Suceava.  

R. Dan