3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:24
No menu items!

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Zeci de persoane, evacuate. A fost activat Planul Roșu de intervenție

spot_img

Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Gătaia, județul Timiș. Zeci de persoane au fost evacuate, fiind activat Planul Roșu de intervenție.

Alarma a fost dată după ora 7.00, pompierii fiind anunțați despre producerea unui incendiu într-un salon de la parterul unui pavilion aparținând spitalului. A fost activat imediat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

În total, au fost evacuate 41 de persoane, atât pacienți, cât și personal medical.

Din fericire, nicio personă nu a fost rănită. În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, focul era deja stins, fiind doar degajări de fum.

Echipele de intervenție au constatat faptul că incendiul a pornit de la o saltea, aprinsă chiar de unul dintre pacienți cu ajutorul unei brichete.

”Aveam un pacient la izolator, care a cerut unui alt coleg, pe geam, o brichetă. Cu bricheta a dat foc la saltea. Salteaua fiind de spumă a fumegat foarte tare, iar asistentele și infirmierele au scot toți pacienții și i-au mutat în pavilionul alăturat”, a spus Diana Bucure Sas, director de îngrijire medicale, la Antena 3.

                                                                                                                Adina Silav