14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:53

INCENDIU la Satu Mare: Trei adulți și trei copii au murit carbonizați

spot_img

Potrivit primelor informații furnizate de pompieri, focul ar fi izbucnit de la o sobă improvizată

pompieri

Şase persoane, între care trei copii, au murit carbonizate, într-un incendiu produs, în noaptea de joi spre vineri, într-o locuinţă improvizată din Satu Mare. Focul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul căzut dintr-o sobă improvizată, au precizat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, vineri, că, în noaptea de joi spre vineri, ISU Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă improvizată din municipiul Satu Mare, iar pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenţie, se degaja o mare cantitate de fum, întreaga locuinţă, construită în cea mai mare parte din material lemons, fiind cuprinsă de flăcări. Din nefericire, s-au găsit şapte victime, dintre care şase carbonizate, respectiv, trei adulţi şi trei copii. A şaptea persoană, o femeie, care a suferit arsuri de gradul doi la faţă şi la mâna dreaptă, a fost transportată de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu Mare. (…)Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jar sau scântei căzute pe materialele combustibile, textile, aflate în imediata apropiere a unui mijloc de încălzire improvizat.

Aurel Ulici
purtător de cuvânt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare

R.D.