22.7 C
București
vineri, 19 august 2022 - 7:13
No menu items!

Incendiu la Poliţia Rutieră Covasna. Au fost distruse aparatură IT şi o parte din arhivă

spot_img
Incendiu la Politia Rutiera Covasna
foto: brasovultau.ro

Un incendiu a izbucnit, marţi, într-un birou al Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Judeţene Covasna, aflat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Focul a distrus aparatura IT şi o parte din arhiva pentru 2011 şi 2012.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, pompierii au fost anunţaţi marţi dimineaţă despre izbucnirea unui incendiu într-o încăpere de la parterul Serviciului Rutier, iar detaşamentul de pompieri din Sfântu Gheorghe a intervenit cu trei autospeciale şi cu un echipaj SMURD.

În urma incendiului au fost înregistrate doar pagube materiale, focul afectând un birou în care se aflau aparatură informatică şi elemente de mobilier. Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare de către o comisie formată din pompieri şi criminalişti din cadrul IJP Covasna, a precizat Marius Tolvaj.

Şeful Poliţiei Judeţene Covasna, comisar-şef Ion Popa, a precizat că, în momentul izbucnirii incendiului, în sediu se afla un singur poliţist care a simţit miros de fum şi a observat flăcări în jurul unui computer, în biroul respectiv, astfel că a chemat pompierii. Potrivit acestuia, în urma incendiului au ars întreaga aparatură IT din birou – patru calculatoare şi trei imprimate – şi mobilierul, fiind vorba despre o încăpere de aproximativ 20 de metri pătraţi, în care îşi desfăşurau activitatea poliţiştii care se ocupă de probleme legate de permise.

De asemenea, a ars o parte din arhiva pentru 2011 şi 2012, dar aceste date nu s-au pierdut deoarece există în baza centrală, a mai spus şeful Poliţiei Covasna.

R.D.