5.8 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 5:40
No menu items!

Incendiu la Institutul Oncologic din Iași. Pacienții, evacuați din spital

spot_img

Un incendiu a izbucnit vineri seară la Institutul Regional de Oncologie din Iași. Focul ar fi pornit de la un cablu al unul apart medical, care s-a supraîncălzit până când au izbucnit flăcările. 

Mai mulți pacienți de la Institutul Oncologic Regional din Iași au fost transferați către alte unități medicale. Spitalul a fost evacuat, chiar dacă incendiul a fost stins. Alimentarea cu gaze și electricitate a Institutului rămân încă oprite. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a intervenit cu trei autospeciale pentru a stinge focul. 

„Incendiu produs într-un salon Iasi, Centrul de Screening IRO, Iasi, str. Sararie, se deplaseaza 3 ASAS, ASII + ATPVM + TIM D1”, a transmis ISU Iași. 

„Incendiul este lichidat, s-a manifestat la un aparat medical aflat intr-un cabinet de la nivelul etajului 1. A ars un prelungitor electric care alimenta un dispozitiv medical. Din cei 8 pacienți aflați la parterul clădirii (clădirea P+1), doar 4 vor fi relocați într-un alt corp de clădire al institutului pentru continuarea tratamentului, deoarece curentul electric este oprit în zonă.”, a mai transmis ISU Iași. 

Elena Cristea