9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 0:11

Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași: 18 pacienți evacuați, un angajat intoxicat cu fum

spot_img

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Un angajat al spitalului a fost transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum, iar 18 pacienţi au fost evacuaţi. După şase ore de intervenţie, incendiul a fost stins.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Institutul de Boli Cardiovasculare ”I.M.Georgescu” nu are autorizație de securitate la incendiu. 

“La ultimul control s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment, urmând să intre în legalitate. În acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan. Potrivit acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare pentru a le lichida.

Reprezentanţii IGSU au anunţat că, în jurul ore 00.30, a fost anunţat un incendiu la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din municipiul Iaşi. Un angajat al spitalului, care a fost surprins într-o încăpere şi s-a intoxicat cu fum, a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5, au fost evacuaţi în siguranţă.

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea flăcărilor cu opt autospeciale de stingere şi o autoscară de intervenţie la înălţime, intervenţia fiind îngreunată din cauza cantităţilor mari de substanţe combustibile aflate în zona de ardere.

Cauza probabila a incendiului va fi stabilită ulterior, au mai precizat oficialii IGSU.