2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:56
No menu items!

Incendiu la două vagoane ale unui tren pe ruta Dorohoi-Iaşi

spot_img

Călătorii au fost evacuați, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului

pompieri_incendiu

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la două vagoane ale unui tren de călători care circula pe ruta Dorohoi-Iaşi. Călătorii au fost evacuaţi, iar pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Reprezentanții CFR au precizat, într-un comunicat de presă, că o degajare de fum s-a produs în jurul ore 05.45 la al doilea automotor al trenului privat 14816 care circulă pe relaţia Dorohoi – Iaşi, linie de cale ferată de asemenea privată.

Călătorii au fost evacuaţi şi mutaţi în primul automotor, pentru a se evita orice pericol. Trenul şi-a reluat călătoria cu o întârziere de 53 de minute, spre Iaşi, având în compunere un singur automotor.

La ora 8.07, automotorul afectat a fost retras în staţia Dorohoi, iar în acest moment circulaţia feroviară pe secţia privata Dorohoi – Iaşi se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, incendiul a fost anunţat la 112, în jurul orei 5.45, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Călătorii aflaţi în tren – zece persoane – au fost evacuaţi de către reprezentanţii CFR, fără să fie înregistrate victime. Incendiul a izbucnit imediat după plecarea trenului, înainte să ajungă în halta Broscăuţi, prima de pe ruta Dorohoi-Iaşi.

S.M.