6.8 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 23:47

Incendiu la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare. Trei pacienţi au fost răniţi

Primele date ale anchetatorilor arată că focul ar fi fost provocat intenționat

pompieri

Trei pacienţi internaţi la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare, aparţinând Spitalului Judeţean Constanţa, au suferit arsuri la braţe în urma unui incendiu izbucnit, marţi dimineaţă, în salonul în care se aflau. Primele indicii arată că focul ar fi fost pus intenţionat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa, incendiul la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare s-a declanşat marţi dimineaţă, în jurul orei 5.15, la faţa locului fiind trimise două autospeciale de intervenţie.

Potrivit ISU, până la sosirea pompierilor incendiul a fost lichidat de angajaţii spitalului.

Reprezentanţii ISU au mai precizat că, în urma incendiului, a ars salteaua de pe un pat, flăcările extinzându-se şi la tocul de la uşă.

Cei trei pacienţi care se aflau în salonul respectiv au suferit arsuri de gradul întâi la braţe, cel mai probabil în timp ce încercau să stingă flăcările. Ei au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicii afirmând că arsurile suferite nu sunt grave şi nu le pun viaţa în pericol.

Primele indicii sunt că focul ar fi fost pus intenţionat, însă a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza incendiului şi dacă personalul instituţiei poate fi tras la răspundere pentru neglijenţă.

Lucian Mera