20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 18:49

Incendiu într-un bloc din Bistrița: 130 de locatari au fost evacuați

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la acoperişul unui bloc din municipiul Bistriţa. Aproximativ 130 de locatari au fost evacuaţi, iar un băiat de opt ani a ajuns la spital intoxicat cu fum.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud au precizat că incendiul a izbucnit la acoperişul unui bloc din cartierul Viişoara, din municipiul Bistriţa. La faţa locului au ajuns pompierii cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, dar şi echipaje SMURD. ”În momentul ajungerii la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, la tot acoperişul blocului, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi”, au precizat oficialii ISU.

În timpul intervenţiei pompierilor alimentarea cu energie electrică şi gaz metan a fost oprită pentru a nu evita un pericol de explozie.

În urma incendiului, aproximativ 130 de locatari au fost evacuaţi, iar un băiat în vârstă de opt ani a fost transportat la spital intoxicat cu fum, el fiind în afara oricărui pericol.

Primăria Bistriţa a pus la dispoziţia persoanelor ale căror apartamente au fost afectate de incendiu centre temporare de cazare.