18.6 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 8:26
No menu items!

Incendiu devastator la un bloc din Ferentari. 18 apartamente, afectate de flăcări. A fost deschisă o anchetă

spot_img

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă seară, în Sectorul 5 al Capitalei. Faţada unui bloc de 10 etaje din zona Ferentari s-a aprins ca o torță. 112 locatari au luat-o la fugă cu ce aveau pe ei. 8 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală, iar una dintre ele, intoxicată cu fum, a fost dusă la spital.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.00 la un bloc de zece etaje de pe strada Baciului, din Sectorul 5, din Bucureşti.

S-au autoevacuat 112 persoane, iar 11 persoane au fost evacuate de forțele de intervenție, dintre care o persoană supraponderală și două care erau imobilizate.

Peste 100 de pompieri au intervenit să stingă incendiul.

Maior Radu Marius, adjunct șef centrul operațional: ”Au fost afectate 18 apartamente, iar alte 20 au fost verificate de către pompierii militari. Am intervenit cu 14 autospeciale cu apă și spumă, 6 echipaje de ajutor militar, 2 unități de terapie intensivă mobilă și mașina medicului de urgență.”

Proprietarii apartamentelor afectate s-au temut să revină în case şi au căutat adăpost pe la rude ori cunoştinţe peste noapte.

Polițiștii și procurorii fac acum cercetări pentru a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs incendiul din blocul din Ferentari

„Urmare a incendiului produs ieri, 14 mai 2022, la un imobil de 10 etaje situat pe strada Baciului, sector 5, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a anunțat Poliția Capitalei.

                                                                                                                    Adina Silav