5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 11:54

Incendiu devastator la Institutul “Matei Balș”. Patru persoane au murit

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

La fața locului a sosit și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a precizat că toți pacienții evacuați au fost transferați fie în alte pavilioane de la Matei Balș, fie la alte spitale din București.

Raed Arafat a anunțat că nu mai existau alți pacienți cu arsuri.

Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți aveau o stare medie spre severă din cauza COVID, a precizat și dr. Streinu Cercel.

Arafat a mai spus că ultimul control la „Matei Balș” a fost în noiembrie anul trecut.

Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate. O a patra persoana a fost evacuata insa nu a mai raspuns la manevrele de resuscitare.

Se pare că incendiul ar fi început la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit primelor informații, la spital se aflau la ora declanșării incendiului aproximativ 100 de oameni.

”Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de cautare și salvare a persoanelor și se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane.” – au transmis autoritățile de la ISU București.