31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:12
No menu items!

VIDEO/ FOTO Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajări mari de fum

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajări mari de fum. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, intervin 11 autospeciale, suprafaţa afectată ajungând la 10.000 de metri pătraţi.

”Sunt degajări mari de fum. Vântul influenţeaza modul de manifestare a incendiului”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Locuitorii din zonă au primit un mesaj RO-ALERT prin care au fost avertizați de incendiu și de degajările uriașe de fum. 

Poliţiştii dirijează traficul rutier în zonă
 
”În urma incendiului de vegetaţie din Delta Văcăreşti, traficul rutier se desfăşoară pe Şos. Vitan-Bârzeşti sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere. În acest context solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei. 
 
Meteorologii anunţă că norul de fum se va dispersa 
 
”Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Delta Văcăreşti, Mun. Bucureşti sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări (viteze la rafală de până la 35…45 km/h), din direcţie predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre est-nord-est”, au anunțat meteorologii.

                                                                                                               Adina Silav

SURSA VIDEO: Psih Alexandru Marius/Facebook