21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 11:15
No menu items!

Incendiu de proporții la World Trade Center din Hong Kong. Peste 300 de persoane au rămas blocate în incinta clădirii

spot_img

Peste 300 de persoane au rămas blocate, miercuri, în clădirea World Trade Center din Hong Kong, în urma izbucnirii unui incendiu la parterul clădirii. Cei care nu au putut părăsi clădirea s-au refugiat pe acoperișul WTC. 

Incendiul a izbucnit la ora prânzului, când în clădire se aflau sute de persoane – angajați care lucrează acolo, dar şi clienţi ai magazinelor şi restaurantelor din WTC.

Operaţiunile sunt în desfăşurare, iar pompierii acţionează pentru evacuarea zgârie-norului şi stingerea focului, care a izbucnit la parterul centrului comercial, zonă aflată în renovare, potrivit cotidianului local The Standard, scrie Agerpres.

Publicaţia South China Morning Post relatează că cel puţin şapte persoane au avut de suferit din cauza inhalării de fum şi că autorităţile au decretat nivelul 3 de urgenţă, dintr-un maxim de 5.

Pompierii le-au cerut persoanelor blocate la etajele superioare ale clădirii să nu încerce să coboare şi să rămână pe loc.

Până acum, serviciile de urgenţă au reuşit să evacueze 160 de persoane, potrivit The Standard, însă, conform sursei citate, cel puţin 60 de oameni se află în continuare blocaţi la etajul 5, iar 100 la etajul 39, ultimul, unde acoperişul este amenajat ca un spaţiu în aer liber.

Potrivit Reuters, 150 de persoane sunt blocate pe acoperişul WTC. Şapte femei şi un bărbat au fost transportaţi la spital, dintre care o persoană în stare de semiconştienţă, potrivit poliţiei.