4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:38
No menu items!

Incendii uriașe de pădure în Sumatra. Singapore şi Malaysia, invadate de fum

spot_img

Incendii uriașe de pădure în Sumatra. Singapore şi Malaysia, invadate de fum

Autorităţile din Singapore au solicitat Indoneziei să ia măsuri urgente pentru stingerea incendiilor care devastează în prezent insula indoneziană Sumatra, fumul invadând Singapore şi Malaysia, transmite Channel NewsAsia.

Ministrul singaporez al mediului şi resurselor de apă Vivian Balakrishnan a solicitat autorităţilor indoneziene să-şi intensifice eforturile pentru limitarea efectelor incendiilor.

Fumul emis de incendiile de pădure care acoperă Singapore este considerat „periculos pentru sănătate”. În acest sens, ministrul mediului şi-a avertizat concetăţenii în privinţa pericolului, îndemnându-i să-şi limiteze ieşirile în aer liber. Smogul s-ar putea menține şi în următoarele zile, iar autorităţile au în considerare suspendarea muncii din domeniile în care activitatea se derulează în mare parte în aer liber.

Traficul aerian pe aeroportul Changi a fost perturbat din cauza vizibilităţii scăzute, iar activitatea la unele şantiere de construcţie a fost suspendată. Compania McDonald’s şi-a anulat livrările de produse în ţară.

În insula indoneziană Sumatra au loc incendii forestiere în mod regulat, cu predilecție în timpul sezonului uscat, din luna iunie până în septembrie. Uneori, copacii sunt incendiaţi ilegal pentru a defrişa terenurile pentru plantaţiile de palmieri cu scopul de a  produce uleiul de palmier.

Autorităţile indoneziene susţin că printre cei responsabili de incendierea ilegală a pădurilor se numără şi investitori din Singapore, însă firmele susţin că recurg strict la mijloace mecanice de eliberare a terenului pentru plantaţii.

C.I.