4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 3:12

Incendii în California, mii de persoane evacuate

spot_img

Mii de persoane au fost evacuate în sudul Californiei din cauza incendiilor

 california incendii

Mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească propriile locuinţe, în sudul Californiei, din cauza unor incendii de amploare, care, de asemenea, au condus miercuri la evacuarea parţială a unei baze militare şi a unei centrale nucleare, transmite AFP.

Incendiile din California, care au condus, de asemenea, la închiderea unei importante autostrăzi, au izbucnit neobişnuit de devreme în acest sezon.

Centrala nucleară San Onofre, aflată la sud de Los Angeles, a anunțat pe contul său de Twitter evacuarea mai multor membri ai personalului “ca măsură de precauție”, după ce vegetația din vecinătate a fost cuprinsă de flăcări.

În apropiere de San Diego, autoritățile au avertizat marți seară peste 20.000 de persoane să își părăsească locuințele, dar acestea s-au putut întoarce în scurt timp la casele lor, pompierii reușind să stingă incendiul.

Miercuri s-au declanșat însă mai multe incendii, printre altele la baza militară Camp Pendleton, situată între Los Angeles și San Diego, unde au fost evacuate un depozit de arme, câteva locuințe militare și o școală.

La Carlsbad, flăcările au distrus mai multe imobile, au pus la pământ rețeaua electrică și au forțat evacuarea parcului Legoland. Potrivit autorităților, peste 11.000 de proprietari au trebuit să își părăsească locuința.

Șeful pompierilor din Carlsbad, Michael Davis, a făcut cunoscut că au fost distruse peste 15 clădiri, printre care trei case.

California este afectată frecvent de incendii pe perioadele verii şi toamnei, iar, în ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobişnuit de devreme.

În prezent, California și în special regiunea Los Angeles se confruntă cu un val de căldură care depășește 38 de grade Celsius.

C.A.