4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 23:43
No menu items!

Încântătorul Andrea Bocelli

spot_img

Încântătorul Andrea Bocelli

Astăzi, Andrea Bocelli va cânta live, în Bucureşti, alături de Angela Gheorghiu, Cezar Ouatu, Paola Sanguinetti, DIV4S, CARisMA, Orchestra Națională de Radio și corul, condus de Marcello Rota.

Tenor italian de pop opera şi cântăreţ de operă, Andrea Bocelli a înregistrat, de-a lungul carierei, treisprezece albume de studio, două compilații „best songs” și opt albume de operă vândute în peste şapte zeci şi cinci de milioane de exemplare la nivel mondial.

Unul dintre cei mai populari muzicieni italieni și cântăreți de muzică clasică din lume, Andrea Bocelli a fost decorat cu Ordinul Naţional de Merit al Italiei în grad de Mare Ofițer, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru contribuția în teatru şi a fost ales, de revista People, ca fiind unul dintre cei mai frumoși cincizeci de oameni din lume.

Născut cu o formă gravă de glaucom, Andrea a orbit total la vârsta de doisprezece ani, după un accident la cap într-un meci de fotbal. Bocelli a crescut într-o familie de fermieri, iar, la vârsta de şase ani, a început să ia lecții de pian, flaut, trompetă, trombon, harpă, chitară și saxofon, petrecându-şi copilăria în muzică.

A câștigat prima competiție muzicală, a absolvit școala secundară si a început să studieze Dreptul la Universitatea din Pisa, unde a obținut titlul de Doctor în Avocatură. A lucrat ca avocat la curtea de justiție din Pisa şi a cântat seara în baruri, pentru a-şi câştiga existenţa.

Roxana Mera