27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:14
No menu items!

Încă un protest marți, în Capitală. Polițiștii se află deja în fața sediului MAI

spot_img

Pe parcursul zilei de marți nu doar profesorii protestează, sunt și polițiști nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Aceștia, parte din sindicatul Europol, au ajuns în fața Ministerului de Interne.

”Gata cu batjocura la adresa poliţiştilor, ne-aţi umilit destul! Am declanşat acţiunile de protest pe termen nelimitat pentru neaplicarea legii salarizării, modificărilor ce vor să fie aduse legii pensiilor militare, deficitului enorm de personal din instituţie şi a situaţiei dezastruoase de la admiterea din şcolile de poliţie”, au transmis reprezentanții Europol.

Protestul este programat să se desfăşoare pe durata a 8 ore, începând de la ora 8:00.

Polițiștii amenință și cu încetarea activității. Sindicatul Europol a găsit două modalități de protest al polițiștilor, deoarece militarii nu au voie să organizeze grevă. Polițiștii care sunt de acord cu solicitările sindicaliștilor vor lipsi, toți deodată, de la muncă, pentru a dona sânge și apoi, în altă zi, vor întârzia la serviciu între 4 și 6 ore. Sindicaliștii cer aplicarea normelor legale privind salarizarea lor, dar și reluarea decontării transportului și a unor sporuri înghețate de mai mult timp.

                                                                                                                Adina Silav