8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 17:02
No menu items!

Încă un parlamentar părăsește PNL. Câte voturi mai au liberalii

spot_img

Numărul parlamentarilor care au părăsit grupul PNL a urcat la 11, după ce, vineri seara, și deputatul Claudiu-Martin Chira a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa în următoarea perioadă ca deputat neafiliat.

“Astăzi mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL şi voi activa în perioada următoare ca deputat neafiliat. Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susţine o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot să fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă.

Încă nu demisionez din partid. După o activitate 14 ani ȋn Partidul Naţional Liberal, mă văd nevoit să fac unul dintre cele mai grele lucruri din viaţa mea. Mai rămân să văd până unde poate duce nebunia acestei conduceri, păstrând speranţa că, ȋn al doisprezecelea ceas, marea masă a liberalilor, a căror nemulţumire o simt zi de zi, va răbufni şi va reacţiona public ȋmpotriva acestor parveniţi politici care şi-au bătut joc de toată munca noastră, de blazonul nostru, de angajamentele luate şi de voturile primite. Rămân un om de dreapta, loial timişenilor şi nu le voi trăda niciodată interesele!”, a scris Claudiu-Martin Chira, vineri pe contul de Facebook.

Până acum, Ludovic Orban, fost președinte al Camerei Deputaților, senatorul Ovidiu Iosif Florean și deputații Alexandru Kocsis, Ionel Dancă, Ion Ștefan, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oros și Bogdan Bola vor activa ca independenți, după ce și-au dat demisiile din Grupul parlamentar al PNL. 

În acest fel, PNL pierde 10 voturi la Camera Deputaților și rămâne cu 81, față de 91 cât avea la începutul legislaturii, dar și 1 vot la Senat.

Raluca Dan