joi, 25 februarie 2021 - 15:39

UPDATE: Doi pacienți din salonul V s-au stins azi. Bilanțul de după incendul de la Matei Balș ajunge la 17 victime

Este vorba de un bărbat care se afla internat în salonul V al Institutului Matei Balș unde, pe data de 29 ianuarie, a izbucnit un incendiu puternic. 

„Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, transferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Update: Autoritățile au anunțat că încă un pacient care se afla internat la Institutul Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului și-a pierdut viața, bilanțul victimelor după incendiul de la Matei Balș, ajungând la 17. 

De data aceasta este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Militar Central din București. Pacienta era diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. 

Pe data de 29 ianuarie un incendiu violent a izbucnit în salonul 5 al Spitalului Matei Balș unde erau internate persoane infectate cu SARS COV2. La momentul dezastrului au fost evacuați peste 100 de pacienți.

Atunci, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar până în prezent, în urma incendiului și-au pierdut viața 16 pacienți.

A fost transferat într-un alt salon al spitalului, iar în această dimineață, bărbatul a decedat