3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:16
No menu items!

Încă un ministru retras din Cabinetul Cioloş. Care sunt noile propuneri UPDATE

spot_img

Premierul desemnat Dacian Cioloş anunţă, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei.

Dacian Cioloş a motivat că nu doreşte a “vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern”.

“Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu”, a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Dacian Cioloş nu a anunţat oficial, însă se pare că noua sa propunere pentru postul de ministru al Justiției este Mihai Selegean.

Un alt nume care se discută pentru preluarea Ministerului Justiţiei este Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană.

Cristina Guseth a fost avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei, dar parlamentarii din comisiile juridice au pus-o de câteva ori în dificultate cu întrebările. Guseth a declarat ulterior, referitor la aceste momente, că “a simțit o energie negativă” din partea senatorilor și deputaților şi a recunoscut că s-a “blocat” la întrebările privind imunitatea, dar şi că i-a fost greu să le spună parlamentarilor că ei ar fi vizaţi de o revizuire a sistemului de imunităţi.

Ea a fost audiată de membrii a 7 comisii din Camera Deputaţilor şi Senat, mai bine de trei ore.