20.3 C
București
duminică, 11 iunie 2023 - 1:12
No menu items!

Încă un general rus a murit în luptele din Ucraina. Astăzi expiră ultimatumul dat de Rusia soldaților ucraineni din Mariupol

spot_img

Cea de-a 53 a zi a invaziei ruse în Ucraina este cea în care expira ultimatumul dat de Rusia soldaților ucraineni care au rezistat până acum în portul strategic Mariupol. Administrația lui Putin a anunțat că va cruța viețile acestora dacă depun armele în cursul zilei de duminică. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis că eliminarea luptătorilor din Mariupol va pune capăt oricăror tratative de pace.

Începând de luni, Rusia va interzice accesul la Mariupol. Peste 100.000 de civili sunt în continuare blocați în Mariupol, fără mâncare, apă potabilă și căldură, transmite ONU.

După bombardamentele care au continuat și sâmbătă noapte, primarul Kievului Vitali Klitschko a avertizat locuitorii capitalei să se protejeze în condițiile în care urmează noi atacuri cu rachete rusești. Rușii au atacat și o uzină militară aflată la periferia Kievului, iar duminică noi explozii s-au auzit în capitală. 

Lovituri au avut loc și în vestul Ucrainei, în zona orașului Liov. Potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Națiunilor Unite, aproape 2.000 de civili au murit de când a început războiul din Ucraina. 162 dintre ei sunt copii. Alte peste 2.600 de persoane au fost rănite. ONU precizează, însă, că numărul victimelor este, cu siguranță, mult mai mare. 

Generalul Vladimir Frolov, adjunct al comandantului Armatei a 8-a ruse, a murit în luptă în Ucraina, fiind înmormântat sâmbăta aceasta la Sankt Petersburg, relatează două mass-media ruse, citate de AFP, scrie news.ro. Acesta ar fi al șaseleea general rus căzut la luptă în Ucraina, la care se adaugă și dispariția unui amiral.

E. Stan