23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:01
No menu items!

Încă o zi de proteste la Parlament. Polițiștii, militarii rezerviști și cadrele medicale ies în stradă

spot_img

Angajaţi din Poliţie, penitenciare şi militarii trecuţi în rezervă sunt aşteptaţi să protesteze, joi, începând cu ora 12:00, la sediul Parlamentului şi la prefecturile din judeţele Iaşi, Timiş şi Cluj. Aceştia susţin că nu cer creşteri de salarii, ci aplicarea unor acte normative. Şi sindicaliştii de la Sanitas au anunţat că pichetează Parlamentul, transmite News.ro.

Iniţial, protestul de la Bucureşti fusese anunţat pentru Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Joi seară, sindicatele reprezentative pentru aceste categorii profesionale au precizat, însă, că protestul programat în Bucureşti va avea loc nu la Guvern, ci în Piaţa Revoluţiei, la sediul Legislativului. 
 
„Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 
 
În teritoriu, mitingurile vor avea loc la sediile celor trei prefecturi. 
 
Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
 
Totodată, Federaţia Sanitas a anunţat că pichetează, joi, de la ora 12.00, Parlamentul. Protestul este programat să aibă loc la intrarea Parcul Izvor.
 
R. Dan