13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:23
No menu items!

Încă o lovitură pentru DNA. Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, achitat. Decizia e definitivă

spot_img

Fostul primar liberal al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost achitat, miercuri, în dosarul „Apartamentul”, în care fusese trimis în judecată de DNA pentru tentativă de abuz în serviciu.

Decizia luată miercuri de magistrații Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Procurorii DNA Bacău l-au acuzat pe Romeo Stavarache, pe baza unor declaraţii dar şi a unei însemnări dintr-un registru din Primăria Bacău, în care se menţiona că „este de acord, în limita posibilităţilor legale“ să îi acorde cu chirie lui Gheorghe Muntianu, fost şef al Fondului Locativ, un apartament social.

Pe unele documente a existat şi semnătura altui şef din primărie, Gavril Pircu. Dosarul s-a judecat pe fond la Tribunalul Bacău, unde în ciuda suspiciunilor de fals în documente, Romeo Stavarache a fost condamnat pe 20 octombrie 2015, la 3 ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de încercare de 5 ani, Gheorghe Muntianu, fost şef al Fondului Locativ, tot 3 ani cu suspendare, iar Gavril Pircu, fost şef al serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Bacău, 2 ani cu suspendare.

Anunțul privind achitarea lui Romeo Stavarache a fost făcut de avocatul acestuia. „În dosarul în care domnul Romeo Stavarache a fost acuzat de tentativă de abuz în serviciu, în dosarul Apartamentul, magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia l-au achitat. Vestea am aflat-o oficial de la Registratură, urmând să fie afişată pe portalul instanţelor. Nu ştiu care este decizia în cazul celorlalţi inculpaţi. Romeo Stavarache şi-a susţinut nevinovăţia. Au existat probe de fals pentru o parte din documentele incluse în dosar. Vom vedea ce a cântărit în această decizie a judecătorilor, după ce va fi emisă motivarea“, a declarat avocatul Antoniu Obancia, citat de Adevărul.

Și fostul primar al Bacăului a declarat, miercuri, în direct la Antena 3, că acuzațiile procurorilor s-au bazat pe o serie de documente false, falsuri care au fost dovedite abia în a doua parte a procesului său.

R.D.