21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 11:29
No menu items!

Încă o lovitură pentru DNA într-un dosar al lui Sebastian Ghiță

spot_img

Cererea procurorilor DNA Ploiești privind arestarea fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, a fost respinsă, marți, de Tribunalul Prahova.

Potrivit reprezentanților instanței, Tribunalul a respins propunerea procurorilor DNA Ploiești privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiță și a dispus măsura controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în țară al acestuia.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat Vlad Cosma.

Luni, Sebastian Ghiță – aflat în Serbia, unde s-a refugiat după ce pe numele său au fost emise mai multe mandate de urmărire internațională la cererea DNA – a fost achitat de magistrații Curții Supreme în dosarul privind finanțarea ilegală a clubului Asesoft Ploiești.

R.D.