11.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:55
No menu items!

Încă o ”combinație” politico-economică a lui Borza pe mâna lui Ciucă: Maia Sandu la Conaf

spot_img

Remus Borza, consilierul președintelui PNL Nicolae Ciucă, continuă să-și promoveze interesele de business prin intermediul poziției și influenței politice pe care le-a obținut în ultimii ani.

În aceste zile ies la suprafață eforturile făcute de Borza, pe traseul Nicolae Ciucă – PNL – Partidul Popular European, pentru a-și promova protejata, Cristina Chiriac, în lumea mare a business-ului și politicii.

Cristina Chiriac (foto dreapta), președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin CONAF, a anunțat luni că Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, va participa la un eveniment organizat de CONAF, în seara zilei de 5 martie, la Ateneul Român din București.

Pe 6 și 7 martie, va avea loc la București Congresul Partidului Popular European (PPE), unde PNL este co-organizator. La acest congres va participa și Maia Sandu, care provine din Partidul Acțiune și Solidaritate, afiliat la PPE din 2017.

Astfel, prin eforturile lui Remus Borza via Nicolae Ciucă, Maia Sandu a fost convinsă să participle la evenimentul CONAF, în ajunul Congresului PPE, dacă tot se află în București în acea perioadă.

De asemenea, organizatorii au anunțat pentru evenimentul de la Ateneu prezența Robertei Metsola, președinta Parlamentului European, de asemenea membră a PPE. În plus, Gala ”Women In Economy” se va desfășura ”sub patronajul” Parlamentului European și Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Reprezentanța Comisiei Europene în România este condusă de Ramona Chiriac, al cărei nume este vehiculat pentru primul loc pe lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Evident, și Ramona Chiriac este anunțată ca prezentă la gala de marți.

Cristina Chiriac este cunoscută în mediul de business exclusiv ca o protejată a lui Remus Borza, care a promovat-o agresiv în mass-media, prin intermediul rețelelor pe care le controlează. În aparițiile sale televizate, Cristina Chiriac promovează, la schimb, interesele de business ale lui Borza într-un mod netransparent.

Singurele mențiuni din spațiul public despre activitatea de business a Cristinei Chiriac sunt din 2013, când a fost numită în funcția de director general al complexului World Trade Center, aflat în insolvență și administrat de Euro Insol. În știrile din acea perioadă, apărea faptul că doamna Chiriac a fost vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului în perioada 2009-2012.

În schimb, prezentările biografice pe care le-a postat pe Internet conțin doar lista activităților din zona ONG și pilde de dezvoltare personală. Adică nici o referire la activități relevante pentru zona de business – companii create sau conduse, inovații sau performanțe financiare.

De asemenea, site-ul și conturile de social media ale CONAF nu conțin date despre numărul membrilor sau despre relevanța confederației din punctul de vedere al cifrei de afaceri cumulate sau numărului de locuri de muncă. În schimb, este o inflație de informații despre principiile promovate de confederație și despre evenimentele mondene și întâlnirile cu politicieni la care a participat Cristina Chiriac.

  

Sursa Zilei a dezvăluit recent că Remus Borza încearcă să îl propulseze pe Dan Ostahie, patronul grupului Altex, în postura de candidat al coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei, în contextul în care între entitățile controlate de cei doi au existat relații de business cel puțin în 2021.

Ioana Theodoru