14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:11
No menu items!

Încă o avertizare COD GALBEN de furtuni. HARTA zonelor afectate

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni la prânz, o nouă atenționare Cod galben de ploi torențiale și vijelii, care vizează aproape toată țara, inclusiv Capitala, începând de marți, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în zonele montane, precum și în Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Maramureșului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 de litri/metrul pătrat și pe arii restrânse 60 – 70 de litri/metrul pătrat, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Județele afectate sunt: Arad (parțial), Bihor (parțial), Maramureș, Timiș (parțial), Sălaj (parțial), Cluj (jumătatea de vest), Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj (parțial), Sibiu, Mureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea (jumătatea de nord), Constanța, Ialomița, Călărași, Brăila, Galați, Tulcea, Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

Specialiștii ANM avertizează că, începând din noaptea de marți spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilității atmosferice se va restrânge treptat către partea de est și sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei de 28 iunie Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

avertizare_cod galben

R.D.