Pentru diminuarea deficitului bugetar, o soluție o constituie restructurările din sistemul insituțional de stat, a afirmat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, la Digi24.

Acesta a explicat că tema a fost abandonată pentru moment din pricina epidemiei de Coronavirus, dar că subiectul va fi reluat în cel mai scurt timp, mai cu seamă că promisiunile privind restrcuturărilor din sistemul bugetar s-au făcut încă din momentul în care PNL a preluat guvernarea.

Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar, a spus Dancă. 

Șeful Cancelariei premierului a întărit că obiectivul restructurării aparatului bugetar nu numai că este absolut necesar, dar că el „va fi făcut”.

„Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare, care a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar, a mai spus Dancă la Digi24.