10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:52

Încă 4 localități din jurul Capitalei vor intra în carantină. Numărul total al acestora va ajunge la 14

spot_img

Alte patru localităţi din judeţul Ilfov – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari – ar urma să intre în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Numărul total al localităților din jurul Bucureștiului în care se aplică această măsură va ajunge, astfel, la 14.

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a precizat, sâmbătă, la Digi 24, că se aşteaptă emiterea, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ordinului de carantină zonală.

Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti – 6,98, Jilava – 6,66, Pantelimon – 6,82, Voluntari – 7,43.

Vineri seară au intrat în carantină orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari, joi seară – localitățile Berceni, Brănești și Otopeni, iar anterior, măsura fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Clinceni, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

În perioada carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator.