3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:32
No menu items!

Încă 2 județe impun masca în spațiul public

spot_img

Încă două județe din România îi obligă pe localnici să își acopere nasul și gura când ies din casă. Astfel, ieșenii vor trebui să își acopere gura și nasul când sunt în mijloacele de transport în comun sau în magazine, farmacii sau în instituții publice. În Maramureș, măsura va fi aplicată în tot ceea ce înseamnă spațiu public.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Iași a decis că ieșenii trebuie să poarte mijloace de protecție atunci când ies în spații publice închise sau când sunt în tramvaie sau autobuze, relatează MEDIAFAX. 

„În mijloacele de transport în comun din Județul Iași, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice etc.) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.”, se arată în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În aceeași sedință s-a decis și faptul că administratorii și deținătorii magazinelor, farmaciilor, pietelor nu vor permite cetățenilor accesul fără mijloace de protecție. Tot în aceste locuri, vor trebui montate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Iași va intra în vigoare începând de luni, 6 aprilie. 

Măsuri similiare sunt adoptate și în Maramureș. 

Începând cu data de 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Sâmbăttă și duminică și autoritățile din Galați și Vaslui au impus purtarea măștii în spațiul public.