22.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024 - 22:34
No menu items!

Încălzitoare electrice pentru oamenii fără adăpost

spot_img

În Bucureşti ar putea fi instalate încălzitoare electrice pentru persoanele fără adăpost, în locurile în care pe timpul verii au funcţionat duşuri anti-caniculă, a spus luni Sorin Oprescu,  primarul general al Capitalei.

Acesta spune că a luat legătura cu firma care a furnizat duşurile din vara trecută şi că ar putea profita de faptul că după ce acestea au fost demontate, a rămas în urma lor, reţeaua electrică. Primăria intenţionează să instaleze contoare pentru ca, în peioada de frig să aibă trage cei care nu au alt adăpost. Conform statisticilor, în Bucureşti sunt circa 140 00 de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei.

Conform Raportului  Riscuri şi inechităţi sociale în România elaborate de comisia specială a preşedinţiei necesarul de locuinţe sociale este de un milion, în vreme ce în intervalul 1998-2007 s-au construit doar cca. 22 500.

Conform cercetărilor făcute în 2007, la nivel naţional s-a estimate că numărul oamenilor fără adăpost este de 11 000-14 000 de persoane.

În Bucureşti, numărul mediu anual al celor fără adăpost este estimat la puțin peste 500 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, încălzitoarele electrice care ar urma să fie folosite sunt asemănătoare cu cele utilizate la terasele localurilor şi vor fi amplasate în nişte corturi.