17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 2:10
No menu items!

Încă un accident în lanț pe A2: cinci autoturisme și un autocar s-au ciocnit, mai multe persoane au fost rănite

spot_img
foto: dcnews.ro

Cinci autoturisme şi un autocar au fost implicate într-un accident rutier produs joi, pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 212, în care au fost rănite mai multe persoane. Un copil de doi ani şi o tânără de 18 ani au fost transportaţi la spital, în Constanţa, cu o ambulanţă şi un elicopter SMURD.

Şeful Biroului de Poliţie A2, comisar Ion Ilinca, a declarat că un şofer care circula în coloană a accelerat şi a provocat, joi la prânz, un accident în lanţ, în care au fost implicate cinci autoturisme şi un autocar. „Coloana se deplasa încet, iar un şofer nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul din faţă şi a provocat accidentul în lanţ”, a spus comisarul şef.

În accident au fost rănite mai multe persoane, printre care un copil în vârstă de doi ani şi jumătate şi o tânără de 18 ani. La locul accidentului au fost trimise mai multe ambulanţe şi un elicoper SMURD.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, tânăra, care acuza dureri puternice la umăr, a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.

Copilul în vârstă de doi ani şi şase luni, care în momentul impactului se afla în scaunul special montat în maşina părinţilor săi, a fost preluat mai târziu de o ambulanţă şi dus, împreună cu mama lui, la Spitalul Judeţean Constanţa. Iniţial, părinţii copilului au spus că nu vor ca acesta să fie dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Alţi patru adulţi au fost răniți ușor și au refuzat să fie transportaţi la spital.

Acesta este al treilea carambol produs joi pe Autostrada Soarelui. Şapte autoturisme au fost implicate, joi dimineaţă, în alte două accidente în lanţ produse pe Autostrada Soarelui, pe sensul Bucureşti-Constanţa.

Andrei Tudor