15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:08
No menu items!

Încă 23 de noi medicamente pe lista de compensate

spot_img

Noua listă a fost aprobată prin hotărâre de guvern

medicamente

Nu mai puţin de 23 de medicamente se regăsesc, de marţi, pe noua listă de compensate şi gratuite.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că noile medicamente  au scop de substituire.

Prima actualizare a fost făcută pe 1 iulie 2014, iar începând de astăzi vor mai intra încă 23 de molecule noi pentru 29 de indicații terapeutice. (…)Acestea înlocuiesc medicamentele vechi existente până astăzi, conform protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate.

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății

Medicamentele nou-introduse vizează bolile cardiovasculare, hepatitele A, B și C, leucemii, limfoame, aplazii medulare, tumori maligne şi glaucomul.

Ministerul Sănătăţii verifică dacă farmaciile respectă compensarea medicamentelor

Ministerul Sănătății verifică, din această săptămână, dacă fiecare farmacie respectă regulamentele privind compensarea integrală a medicamentelor.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a mai precizat că sunt multe farmacii care oferă la vânzare medicamente similare, dar necompensate integral.

Sunt foarte multe situaţii în care, deşi pacienţii sunt beneficiari de medicamente compensate 100%, se duc la farmacie şi de multe ori farmacistul le spune «da, dar nu le avem pe acestea, avem un alt medicament similar ca şi substanţă activă, dar la un alt preţ». Și diferenţa trebuie suportată de pacient. Vreau să anunţ că demarăm practic cea mai amplă acţiune de control pe fiecare farmacie de acest gen.

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății