14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:20
No menu items!

Înalta Curte a decis ca Viorel Hrebenciuc să rămână în arest

spot_img

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri, rămâne în arest

Hrebenciuc_ICCJ_SZ

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Hrebenciuc Viorel împotriva încheierii nr.959 din 28-29 octombrie 2014, pronunţată în Camera de Consiliu de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 3779/1/2014. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 125 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 6 noiembrie 2014.

decizie ÎCCJ

Instanţa supremă a judecat joi contestaţia lui Hrebenciuc la măsura arestului preventiv, dispusă tot de ÎCCJ în 29 octombrie. Fostul deputat PSD Viorel Herebnciuc se află în arestul Poliţiei Braşov.

Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, şi-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament. Fostul deputat PSD a fost reţinut de DNA pe 28 octombrie.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază, Mitică Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al DNA despre interceptarea deputatului. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.