27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 23:05
No menu items!

Înainte de demisie, Mircea Sandu a vrut să execute silit FRF. De două ori. DOCUMENTE EXCLUSIVE

spot_img

Mircea Sandu a încercat să obțină, pe calea executării silite, jumătate de milion de euro de la FRF

Mircea Sandu 2_SZ

Mircea Sandu și-a precedat demisia pe care și-a dat-o în august, din postura de președinte de onoare a Federației Române de Fotbal,  de două tentative de a lovi puternic actuala conducere a FRF. Sursa Zilei a descoperit în exclusivitate că Sandu a avut două tentative, ambele nereușite, de a executa silit Federația, pentru suma de 500.000 de euro, ce rezulta din contractul de rentă viageră.

Mai exact, prima dată, în luna iunie, Mircea Sandu a mers la Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait. Prin cererea din 4 iunie, Sandu a cerut executorilor

Să puneți în executare silită titlu executoriu contract de rentă viageră nr 1 din 05.03.2014, conform căruia Federația Română de Fotbal a fost obligată la daune clauză penal art.3 pct 1 lit f echivalent suma 500.000 de euro.

FRF executare-3_SZ

Contractul de rentă viageră încheiat între FRF, prin Gino Iorgulescu și Mircea Sandu, document publicat de asemenea în exclusivitate de Sursa Zilei, prevedea că dacă o parte semnatară a contractului va dezvălui informații referitoare la document, partea este pasibilă de plata a daune de 500.000 de euro.

În motivarea cererii, creditorul a arătat că debitoarea nu și-a respectat obligația de confidențialitate cu privire la drepturile și facilitățile acordate creditorului în baza titlului executoriu motiv pentru care se solicită plata daunelor interese de 500.000 de euro

 Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait
Încheierea Executorie

FRF executare-2_SZ

Pe 30 iunie, Judecătoria Sectorului 4 respinge cererea de încuviințare a executare silită formulată de Mircea Sandu ca neîntemeiată. Deși decizia putea fi contestată cu apel, pe portalul instanțelor de judecată nu apare vreo dovadă a faptului că Sandu ar fi făcut apel împotriva hotărârii.

Câteva zile mai târziu însă, fostul președinte al Federației Române de Fotbal are o nouă tentativă de a executa silit instituția pe care a condus-o. De data aceasta pe alt motiv.

În motivarea cererii, creditorul a arătat că debitoarea nu și-a executat de bunăvoie obligația de plată a sumelor datorate în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contract de rentă viageră autentificat prin încheierea nr. 347 din 05.03.2014 de S.P.N. Notas

Biroul Executorilor Judecătorești Asociați Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait
Încheierea Executorie

Pe 11 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a respins și această cerere de executare silită. Deși și această decizie putea fi contestată cu apel, iarăși nu există o dovadă pe portalul instanțelor de judecată, că Mircea Sandu ar fi făcut apel față de această decizie, care a rămas astfel definitivă.

Mircea Sandu și-a dat demisia pe 8 august din postura de președinte de onoare a FRF, renunțând astfel și la contractul de rentă viageră.

Cristi Ciupercă