14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 18:14

În ziua în care Steaua poate câștiga eventul, MM Stoica poate fi liber

spot_img

Magistrații Curții de Apel București iau în discuție, vineri, contestația în anulare formulată de Mihai Stoica. La ultimul termen de judecată, fostul manager al Stelei le-a spus magistraților revoltat: “Vă este ușor să amânați decizia, dar eu stau în pușcărie degeaba!”

MM Stoica_SZ

Judecătorii Curții de Apel au decis, luna trecută, să amâne discutarea acestei contestaţii în anulare pentru că motivarea deciziei ÎCCJ privind prescripția nu fusese publicată în Monitorul Oficial. La auzul acestei decizii, Mihai Stoica a ţinut să precizeze că judecătorilor le este uşor să vorbească, însă el stă în puşcărie.

Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsă. Ministerul Public n-a cerut pedeapsă în cazul meu. Vă este uşor să amânaţi, dar eu fac puşcărie degeaba. (…) Am venit de la ora 6.00 dimineaţa, pentru ca dumneavoastră să amânaţi acum. E uşor de vorbit, însă eu stau la puşcărie,

a spus fostul manager general al echipei Steaua Bucureşti.

Instanţa a amânat până la 23 mai judecarea acestei contestaţii. Practic, judecătorii vor decide dacă vor anula sau nu pedeapsa pe care MM Stoica a primit-o în dosarul Transferurilor.

Mai mulţi fotbalişti stelişti, între care Alexandru Chipciu, Claudiu Keşeru, Mihai Pintilii, Iasmin Latovlevici şi Lukasz Szukala, au fost la Curtea de Apel pentru a-l susţine pe fostul manager general Mihai Stoica la judecarea contestaţiei în anulare în cazul condamnării primite în dosarul Transferurilor.

Avocaţii lui Stoica spun că a fost aplicată greşit legea penală mai favorabilă, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Astfel, dacă magistraţii vor admite, în final, contestaţia lui Mihai Stoica, el ar putea fi eliberat. Decizia pe care o va lua CAB va fi una definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Finala Cupei României va avea loc pe 23 mai, la ora 21, pe Arena Națională, între Steaua București și Astra Giurgiu. Jucătorii steliști au câștigat deja campionatul, așa că dacă vor avea succes și la meciul de mâine seară, își pot pune în palmares eventul, după 17 ani de la ultimul trofeu de acest fel, din istoria clubului.

S.M.