1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:49
No menu items!

În vacanță pentru Europa!

spot_img

Parlament European_SZ

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare debutează în sâmbătă, iar pentru acest eveniment parlamentarii se pregătesc cum se cuvine: cu vacanțe!

Senatorii au dat marți startul lunii libere de Parlament. Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca programul, în luna mai, să conțină doar muncă în teritoriu. Cu alte cuvinte, senatorii au liber de la Parlament 30 de zile, fie să se ocupe de campania electorală – acolo unde au interesul – , fie să stea liniștiți acasă, departe de agitația Bucureștiului, și să se pregătească temeinic pentru lunile iulie și august, când vor intra din nou în vacanță.

Decizia Biroului Permanent al Senatului va fi supusă, marți după-amiază, votului plenului.

Deputații au fost mai timizi marți și nu au luat o decizie fermă în ceea ce privește programul lunii electorale. Conducerea Camerei a stabilit că abia miercuri vor fi discutate variantele de lucru, ținând cont și de modelul anilor electorali anteriori. Este posibil ca tot din rațiuni electoarale, de imagine, deputații să primească oficial liber doar în ultimele două săptămâni de campanie.

Nicoleta Vera